-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce6
-
Celkový čas30 min
Zdeněk Pohlreich ve svém podniku Café Imperial v roce 2021 zahrnul do nabídky i vaječný koňak. Připravte si vaječný likér stejné kvality z běžně dostupných surovin.
Luxusní vaječný koňak Pohlreich je naprosto jednoduchý na přípravu a určitě vás příjemně zahřeje nejen během vánočních svátků. Přidávám i alternativu na kávový vaječný koňak, jehož recept najdete pod postupem klasického vaječného koňaku.
Suroviny na luxusní vaječný koňak Pohlreich
- 8 žloutků
- 1 vanilkový cukr
- 150 g cukru
- 250 ml tučné smetany
- 1 l plnotučného mléka
- 1 kondenzované mléko v plechovce
- 250 ml tuzemského rumu
TIP: Část tuzemského rumu můžete nahradit brandy, která rozhodně “vaječňák” nezkazí.
Postup přípravy luxusního vaječného koňaku
- Do hrnce dejte žloutky, vanilkový i klasický cukr, tučnou smetanu a mléko. Směs přiveďte těsně do bodu varu, ale včas ji stáhněte z plamene, aby se nezdrcnula. Během zahřívání směs neustále míchejte.
- Nechte směs vychladnout a nakonec přidejte kondenzované mléko a tuzemský rum. Dobře promíchejte a naplňte do skleněných lahví.
- Vaječný koňak skladujte ideálně v lednici.
Tip na kávovou verzi vaječného koňaku
Kupte si ochucené kondenzované mléko s příchutí káva nebo karamel. Do zahřáté směsi přidejte 3 lžičky rozpustné kávy. Tato verze také chutná skvěle.
Chutnal vám luxusní vaječný koňak? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Luxusní vaječný koňak
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews